x
İnternet Sitesi Ziyaretçileri Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni
İNTERNET SİTESİ ZİYARETÇİLERİ İÇİN
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ
 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, işbu Aydınlatma Metni Standart Cıvata Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (“Standart Cıvata “) ­­­­­­­­­­tarafından veri sorumlusu sıfatıyla kişisel verileri işlenen www.mubiko.com internet sitesi ziyaretçilerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmıştır. Standart Cıvata olarak kişisel verilerinize saygı duymaktayız ve kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için mevcut mevzuat ve evrensel değerler çerçevesinde azami hassasiyeti göstermekteyiz.

İşlenen Kişisel Verileriniz ve İşlenme Amaçları

Standart Cıvata, www.mubiko.com internet sitesinde kullanılan çerezler aracılığıyla internet sitesini ziyaretiniz kapsamında IP adresi, konum verisi, site öncesinde ve sonrasında ziyaret edilen site bilgisi, internet sitesi giriş çıkış kayıt bilgileri ve açık rıza vermeniz halinde ziyaret sıklığı ve kullanıcı davranışlarından oluşan işlem güvenliği veri kategorisine ait kişisel verilerinizi işlemektedir.

Standart Cıvata, belirtilen kişisel verilerinizi, internet sitesinin işleyişinin sağlanması, internet sitesinin güvenliğinin sağlanması, kullanıcı hesaplarına ve ağımıza potansiyel kusurlu veya şüpheli erişimlerin tespit edilmesi, teknik sorunların belirlenmesi ve ilgili çerez türlerinin kullanımına açık rıza vermeniz halinde, internet sitesinin ve kullanıcı deneyimlerinin iyileştirilmesi, reklam, kampanya ve promosyon süreçlerinin yürütülmesi ve kişiselleştirilmiş pazarlama hizmeti sunulması amaçlarıyla işlemektedir.

İnternet sitemizde kullanılan çerez türlerine ilişkin daha detaylı bilgi edinmek için lütfen Standart Cıvata Çerez Politikası’nı okuyunuz.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve İşlenmesinin Hukuki Sebebi

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz www.mubiko.com internet sitesinde kullanılan çerezler aracılığıyla toplanmaktadır. Standart Cıvata, belirtilen kişisel verilerinizi, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında, işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmesi, Standart Cıvata’nın hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için işlemenin zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması ve temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Standart Cıvata’nın meşru menfaatleri için işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Standart Cıvata tarafından, IP adresi, konum verisi, site öncesinde ve sonrasında ziyaret edilen site bilgisi, internet sitesi giriş çıkış kayıt bilgileri, ziyaret sıklığı ve kullanıcı davranışlarından oluşan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında, hizmet aldığımız üçüncü taraf şirkete aktarılmaktadır ve kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımına açık rıza vermeniz halinde, Kanun’un 9. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında, ilgili üçüncü taraf şirketin (Tsoft) Fransa’da bulunan sunucularında saklanmaktadır.

Bunun yanında, kanunlar uyarınca (örn. 5651 sayılı Kanun) bir kamu idaresinin, kişi, kurum ya da kuruluşun kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olması halinde kişisel verileriniz, kişisel verilerin korunması mevzuatına uygun olarak yetkili kişi, kurum veya kuruluşa aktarılabilecektir. Yargı mercilerinden gelen talepler de yine mevzuata uygun olarak karşılanacaktır. Türk hukuku kapsamındaki söz konusu yükümlülükler doğduğunda, bahse konu veri işleme faaliyetinin yasal dayanağı, hukuki yükümlülüğe uyum veya sair surette, herhangi bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunmasıdır. İlaveten, Standart Cıvata, kendi haklarını veya varlıklarını veya kullanıcılarımızın veya diğer kişilerin hak, varlık veya güvenliğini korumak amacıyla dolandırıcılık veya kimlik hırsızlığı gibi olası suçların önlenmesi veya araştırılması için kişisel verilerinizi açıklayabilecektir.

Kişisel Verilerinizin Korunmasına İlişkin Haklarınız

İlgili kişi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

- Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

- Kişisel verileriniz işlenmişse, buna ilişkin bilgi talep etme,

- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

- Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme,

- İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

- İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

- İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle sizin aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

- Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etme

Yukarıda sıralanan haklarınıza ilişkin taleplerinizi musterihizmetleri@mubiko.com aracılığı ile Şirketimize iletebilirsiniz.  Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

İNTERNET SİTESİ ZİYARETÇİLERİ İÇİN AÇIK RIZA METNİ

Standart Cıvata Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (“Standart Cıvata“) www.mubiko.com internet sitesi aracılığıyla elde edilen kişisel verilerinizi veri sorumlusu sıfatıyla işlemektedir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin ayrıntılı bilgilere İnternet Sitesi Ziyaretçileri İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni yer verilmektedir.

- IP adresi, konum verisi, site öncesinde ve sonrasında ziyaret edilen site bilgisi, internet sitesi giriş çıkış kayıt bilgileri, ziyaret sıklığı ve kullanıcı davranışlarında oluşan kişisel verileriniz, gerekli alt yapı hizmetlerinin sağlanması amacıyla hizmet aldığımız üçüncü taraf şirketin (Tsoft) Fransa’da bulunan sunucularında saklanmaktadır ve bu suretle yurt dışına aktarılmaktadır.

Vermiş olduğunuz rıza ihtiyari olup, dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Rızanın geri alınması, geri alındığı tarihten önce açık rızanıza dayanılarak gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanun’a uygunluğunu etkilememektedir. Kişisel verilerinizin silinmesi anonim hale getirilmesi veya yok edilmesi talebiyle başvuruda bulunmadığınız sürece, Standart Cıvata, yukarıda belirtilen veri işleme faaliyetine devam edecektir.

 
STANDART CIVATA ÇEREZ POLİTİKASI

 

Standart Cıvata Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (“Standart Cıvata”) başta kişisel verileriniz olmak üzere bizimle paylaştığınız verilerin gizliliğine ve korunmasına son derece önem vermektedir. Standart Cıvata olarak kişisel verilerinize saygı duymaktayız ve kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için mevcut mevzuat ve evrensel değerler çerçevesinde azami hassasiyeti göstermekteyiz. Kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin idari ve teknik tedbirler sağlanmaktadır ve kişisel veri işleme faaliyetleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”) yürütülmektedir.

Kişisel verileriniz, www.mubiko.com uzantılı internet sitesini (“İnternet Sitesi") kullanmanız halinde İnternet Sitesi Ziyaretçileri İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”) kapsamında belirtilen amaçlara uygun bir şekilde işlenebilmesi amacı ile İnternet Sitesi’nin kullanımına bağlı olarak Çerezler vasıtası ile de toplanabilmektedir.

  1. Çerez Nedir?

Genel olarak, çerezler, İnternet Sitesini ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınız, tabletiniz, akıllı telefonunuz veya diğer cihazlarınıza (bundan böyle “cihaz” olarak anılacaktır) yüklenen, sıklıkla harf ve rakamlardan oluşan, küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, İnternet Sitemiz, hizmetlerimiz ve uygulamalarımız ile etkileşimde bulunduğunuzda birtakım bilgileri kaydedebilmemize imkân tanımaktadır. Çerezleri, İnternet Sitemizin performansını optimum düzeye getirmekte ve platformumuz, ürünlerimiz ve hizmetlerimizi sürekli olarak iyileştirmek amacıyla kullanmaktayız. Kullanıcılar istedikleri her zaman cihazlarındaki program ve/veya işletim sistemi ve/veya internet tarayıcısının ayarlarından çerezleri düzenleyerek kaldırabilirler ve/veya anılan bildirimleri durdurabilirler (Bu takdirde İnternet Sitemizin/ilgili cihazın/programın arzu edildiği gibi çalışmayabileceği ve/veya bildirim içeriklerinden haberdar olunamayacağı bilinmelidir).

  1. İnternet Sitesinde Kullanılan Çerez Türleri ve Veri İşleme Amaçları

Çerezler, yöneticileri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından gruplara ayrılmaktadır. Buna göre İnternet Sitemizde kullanılan çerezler;

- Oturum Çerezleri: Yalnızca tarayıcı oturumunuz süresince aktif olan ve tarayıcınız kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezler, İnternet Sitesini bir dahaki ziyaretinizde sizi tanımayacaktır.

- Kalıcı Çerezler: Sizin tarafınızdan manuel şekilde veya tarayıcınız tarafından bir süre sonra silinene kadar uzun süre boyunca saklanan çerezlerdir. Kalıcı çerezler için saklama süresi, genellikle 30 gün ile azami 2 yıl arasındadır.

 
- Birinci Taraf Çerezleri: İnternet Sitesi tarafından oluşturulan çerezlerdir.

- Gerekli Çerezler: Bu çerezler, size İnternet Sitemiz aracılığıyla hizmet sunmamız, İnternet Sitemizin yapmış olduğunuz ayarlara uygun, verimli ve işlevsel çalışması için gereklidir. Buna ek olarak, bu çerezler İnternet Sitemizin güvenliğinin sağlanması amacıyla da kullanılmaktadır. İnternet Sitemize, kullanıcı hesaplarına ve ağımıza potansiyel kusurlu veya şüpheli erişimlerin tespit edilmesi, incelenmesi (örneğin: kimlik hırsızlığı, bot saldırısı, dolandırıcılık) ve teknik sorunların belirlenmesi gerekli çerezler aracılığıyla sağlanmaktadır.

- Performans Çerezleri: Performans çerezleri İnternet Sitemizin ziyaretçilerine ilişkin sayı, ziyaret sıklığı gibi bilgilerin ve ziyaretçilerin İnternet Sitemizi nasıl kullandıklarına ilişkin bilgilerin elde edilmesi ve bu yolla İnternet Sitemizin performansının değerlendirilmesi ve genel kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Buna ek olarak, web analitik araçları da İnternet Sitemizin performansını geliştirmek için üçüncü taraflarca sağlanan oturum çerezleri veya kalıcı çerezler kullanabilmektedir. Bu çerezler aracılığıyla toplanan tüm bilgiler birleştirilerek anonim olarak tutulmaktadır.

    Performans çerezleri tarayıcınız aracılığıyla engellenebilmektedir ve bu çerezlerin engellenmesinin İnternet Sitemizde sunulan hizmetler üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda performans çerezleri açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir. Bununla birlikte, performans çerezlerinin engellenmesi kullanıcı deneyimini iyileştirebilmemizi zorlaştırmaktadır.

    - Reklam Çerezleri: Reklam çerezleri, çoğunlukla, üçüncü taraflarca sağlanan kalıcı çerezlerdir. Bu çerezler size ilgi alanlarınıza ilişkin kişiselleştirilmiş reklam sunmamıza imkan tanır. Buna ek olarak, bu çerezler vasıtasıyla pazarlama kampanyalarımızı izleyebiliriz. İnternet Sitemizde gezinirken sosyal medya hesaplarınızda oturumunuzun açık olması halinde, söz konusu üçüncü taraflar tarayıcınızı izleyebilir ve ilgi alanlarınıza yönelik bir profil oluşturabilir. Reklam çerezleri bu yolla İnternet Sitemizi daha önceden ziyaret etmiş olan kullanıcılara diğer internet sitelerinde ve sosyal medyada reklam sunmamıza imkan tanır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan tüm bilgiler birleştirilerek anonim olarak tutulmaktadır. Reklam çerezleri tarayıcınız aracılığıyla engellenebilmektedir ve bu çerezlerin engellenmesinin İnternet Sitemizde sunulan hizmetler üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda reklam çerezleri açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir. Bununla birlikte, reklam çerezlerini engellemeniz halinde kişiselleştirilmemiş ve ilgi alanlarınıza ilişkin olmayan reklamlar görmeye devam edeceksiniz.

    - Diğer-İzleme Çerezleri: Hizmetlerimizi ve kampanyalarımızı daha iyi analiz edebilmemiz ve iyileştirebilmemiz için sizinle olan etkileşimimizin kayıt altına alınması amacıyla piksel, script (betik), web işaretçileri, gifler veya sayfa etiketleri gibi izleme çerezleri kullanılabilecektir. İzleme çerezleri tarayıcınız aracılığıyla engellenebilmektedir ve bu çerezlerin engellenmesinin İnternet Sitemizde sunulan hizmetler üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda izleme çerezleri açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.


    1. İşlenen Kişisel Veriler ve Hukuki Sebepler

    Kişisel verileriniz, genel olarak çerezler vasıtasıyla işlenmemektedir. Ancak bazı durumlarda çerezler aracılığıyla toplanan veriler kişisel veri olarak değerlendirilebilecektir. Kişisel verilerinizin çerezler aracılığıyla işlendiği hallerde, veri işleme faaliyetleri, yalnızca hukuki sebebi, işleme amacı ve gerekli olduğu hallerde açık rızanızın olduğu durumlarda, başta ölçülülük olmak üzere kişisel verilerin işlenmesine ilişkin ilkelere uyularak ve Kanun’a uygun şekilde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda işlenebilecek olan kişisel veriler, ziyaret sıklığı, kullanıcı davranışlarını, İnternet Sitesine hangi siteden gelindiğini ve İnternet Sitesinden sonra hangi sitenin ziyaret edildiğini, IP bilgisi, konum verileri gibi sizin belirlenmenizi veya belirlenebilir olmanızı sağlayacak bilgileri ifade etmektedir.

    Standart Cıvata tarafından sunulan ürün ve hizmetlerimizden sorunsuz olarak yararlanabilmeniz amacıyla yukarıda açıklanan verileriniz sizin izin kişiselleştirilmiş bir pazarlama hizmeti sağlanması ve İnternet Sitesinde ve kullanıcı deneyimlerinde iyileştirmeler yapılması için temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda işlenebilecektir.  Veri işleme faaliyetleri, Kanun’da öngörülen işleme amaçları ve sebepleri kapsamında ve gerekli olduğu hallerde sağlanan açık rızanıza istinaden Standart Cıvata tarafından veri sorumlusu sıfatıyla gerçekleştirilmektedir.

    1. Seçme Olanakları

    İnternet Sitemizin varsayılan ayarlarında sadece gerekli çerezler işletilmektedir. Performans çerezleri, reklam çerezleri ve diğer tür çerezler açık rızanızın alınmasından sonra devreye girmektedir. Bu tür çerezlerin kullanımına ilişkin ayarlarınızı her zaman güncelleyebilirsiniz ve açık rızanızı geri alabilirsiniz.

    Çerez tercihlerinizi tarayıcınız aracılığıyla her zaman denetleyebilirsiniz. İnternet tarayıcınızda uygun ayarı seçerek İnternet Sitemiz aracılığıyla çerezlerin yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz. Halihazırda yerleştirilmiş olan çerezleri, yine internet tarayıcınız aracılığıyla her zaman silebilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapıldığına ilişkin detayları tarayıcınızın veya cihaz üreticinizin talimatlarından öğrenebilirsiniz.

    Sık kullanılan tarayıcıların konuya ilişkin ayarlar hakkındaki bilgilendirmelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

    Google Chrome, Chrome Android, Chrome iOS, Safari, Safari iOS, Mozilla Firefox, Internet Explorer

    1. Çerez Politikasındaki Değişiklikler

    Standart Cıvata, Çerez Politikası ile İnternet Sitesi ziyaretçilerine çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve çerez tercihleri konusunda ziyaretçilerini bilgilendirmeyi hedeflemiştir.

    Standart Cıvata, İnternet Sitesi ziyaretçilerinden önceden izin alınmaksızın işbu Çerez Politikası’nda her zaman için değişiklik ve güncelleme yapma hakkını saklı tutmaktadır. Bu değişikliklere ve güncellemelere size sağlanan linklerden veya www.mubiko.com uzantılı internet sitesinde yer alan ilgili alandan ulaşabilirsiniz.

     

    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.